روش‏ های استقرار و حفظ و حمایت از جمعیت دشمنان طبیعی در محصولات گلخانه‏ ای
XML
نویسندگان
تهران- خ یمن - موسسه تحقیقات گیاهپزشکی
چکیده
کنترل بیولوژیک آفات در محصولات گلخانه ‏ای معمولا بر اساس رهاسازی دوره‏ای دشمنان طبیعی صورت می‏ گیرد. این شیوه چندین دهه است که با موفقیت توام است، ولی در برخی موارد عدم موفقیت در کنترل آفات نیز حاصل می‏ شود که به ضعف استقرار دشمنان طبیعی در محیط‏ های گلخانه‏ ای مربوط می‏ شود. استقرار و حفاظت از جمعیت دشمنان طبیعی را در داخل محصولات گلخانه ‏ای با شیوه‏ هایی می ‏توان اجرایی نمود. بکارگیری غذای جایگزین، طعمه، میزبان، گرده، شهد و مکان‏ های تخم‏ریزی و پناهگاه از شیوه ‏های معمول در استقرار دشمنان طبیعی می ‏باشند. دشمنان طبیعی به مواد فراری همچون، فرمون‏ های جنسی و اخطار که توسط گونه‏ های میزبان یا طعمه ترشح می‏ شود، واکنش مثبت دارند. بنابراین می ‏توان کارایی آن‏ها را با این مواد فرار افزایش داد. این عوامل مفید همانند گیاهان تحت تاثیر شرایط کلیمایی گلخانه همچون، دما، رطوبت، کمیت و کیفیت نور و طول روز قرار می‏ گیرند. بنابراین فراهم کردن شرایط کلیمایی بهینه نیز از اصول استقرار و حفظ جمعیت دشمنان طبیعی در داخل گلخانه‏ ها می‏ باشد. اجتناب از مصرف آفت‏کش‏ های پرخطر و ناسازگار با دشمنان طبیعی و به حداقل رساندن تغییرات در زنجیره غذایی موجودات در داخل گلخانه نیز از راهکارهای دیگر استقرار دشمنان طبیعی می‏ باشد. لذا با یک مدیریت مناسب سیستم ‏های گلخانه‏ ای، می‏ توان جمعیت موجودات مفید را در زیست‏ بوم گلخانه‏ ها حفظ و حمایت و آفات را مهار کرد. با این یافته نه تنها کمیت و کیفیت محصولات گلخانه ‏ای تضمین می‏ شود، بلکه همچنین محیط زیست سالم و عاری از ترکیبات شیمیایی برای کشاورزان و دشمنان طبیعی آفات ایجاد می‏ شود. در این مقاله، ضمن مروری بر برخی روش ‏ها و مثال‏ ها در استقرار و حفاظت از دشمنان طبیعی در شرایط گلخانه ‏ای، نقاط ضعف آن‏ ها نیز مشخص خواهند شد تا برخی از آن‏ها بهینه ‏سازی شوند.
کلیدواژه ها
موضوعات
 
Title
Methods to establishing and conserving of natural enemies’ populations in greenhouse crops
Authors
Seyed hassan Malkeshi
Abstract
Biological pest control in greenhouse crops is usually based on periodical releases of mass-produced natural enemies, and this method has been successfully applied for decades. However, in some cases there are shortcomings in pest control efficacy, which often can be attributed to the poor establishment of natural enemies. Their establishment and conservation of population natural enemies can be enhanced by providing additional resources, such as alternative food, preys, hosts, nectar, pollen, plant sap, oviposition sites and shelters. Natural enemies respond to odors that are produced by their prey/host species, such as sex pheromones or alarm pheromones. Therefore, their efficacy can be enhanced by using volatiles. Moreover, Natural enemies just like plants, can be impacted directly by greenhouse climate parameters, such as, temperature, vapor pressure deficit, light intensity and quality, and day length. The side-effects on conservation of natural enemies can be achieved by selecting pesticides that are compatible or as close to compatible as possible with natural enemies. The Methods that support the establishment of natural enemies are often associated with increased complexity within food webs of natural enemies, prey and food sources, therefore the minimizing disrupting food web complexities. On the other hand, a proper greenhouse management system would lead to successful pest control in covered crops. This approach not only guaranty high quality and quantity greenhouse products, but also prepare a safe and chemical free environment for farmers and their natural enemies. In this article, we review some of the tools and methods mentioned in the protection and the establishment of natural enemies in the greenhouse, weaknesses will be identified and some of them are optimized for some studies conducted recommended.
Keywords
Keywords: alternative prey, biological control, Conservation, greenhouse, Natural enemy