تاثیر محیط کشت های مختلف بر رشد رویشی Armillaria mellea
XML
نویسندگان
1رفسنجان، خیابان شهید مفتح، کوچه 6
2رفسنجان، میدان شهید حسینی، پژوهشکده پسته
3رفسنجان، دانشکده کشاورزی دانشگاه ولی عصر (عج)، گروه گیاهپزشکی
چکیده
قارچ Armillaria mellea عامل پوسیدگی آرمیلاریایی بسیاری از درختان از جمله پسته می باشد. رشد این قارچ روی محیط کشت کند بوده و به این دلیل جداسازی آن از بافت های آلوده میزبان نیز به سختی صورت می گیرد. از سوی دیگر برخی از محیط کشت ها و مواد افزودنی به آنها می توانند رشد رایزومورف های قارچ را افزایش دهند. در این تحقیق میزان رشد رویشی A. mellea جداشده از درختان پسته روی 12 محیط طبیعی و 2 محیط مصنوعی در شرایط آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار گرفت. محیط های طبیعی عبارت بودند از Corn Meal Agar، Czapek Dox Agar، Nutrient Agar (NA)، Sesame Juice Agar، Hempseed Agar، Carrot Agar (CA)، Potato Carrot Agar (PCA)، Lima Bean Agar (LBA)، Malt Extract Agar (MEA)، PDA، Oat Meal Agar (OMA)، V8-Juice Agar و Hempseed Carrot Agar. محیط کشت های مصنوعی شامل دو محیط کشت Basal Medium (BM) و KNO3-Dextrose-Agar (KDA) بودند. در محیط کشت های طبیعی از غلظت 1 و 2 میلی لیتر در لیتر اتانول، دکستروز 1 و 2 درصد نیز استفاده گردید. در گروه محیط کشت های مصنوعی نیز از غلظت 1 میلی لیتر در لیتر اتانول، گالیک اسید و تانیک اسید (5 گرم در لیتر)، عصاره مخمر و پپتون (2 گرم در لیتر) استفاده شد. محیط کشت ها پس از مخلوط شدن با افزودنی های فوق در پتری دیش های 10 سانتی متری ریخته شده و سپس یک دیسک 7 میلی متری از کلنی های A. mellea در مرکز این پتری ها کشت داده شد. در گروه محیط کشت های طبیعی، اتانول باعث افزایش رشد رویشی A. mellea در محیط کشت های CA، PCA، LBA، MEA و PDA و دکستروز نیز باعث افزایش رشد قارچ در محیط کشت های V8 و HCA گردید. پپتون و عصاره مخمر نیز در محیط V8 رشد رویشی آرمیلاریا را افزایش دادند. در محیط کشت های مصنوعی، اتانول در هر دو محیط BM و KDA‌موجب افزایش رشد رویشی آرمیلاریا گردید. در میان ترکیبات فنلی، گوایکول (Guiacole)، تانیک اسید (TA) و گالیک اسید (GA) به تنهایی به ترتیب بیشترین تاثیر را بر رشد آرمیلاریا در محیط BM نشان دادند. استفاده از عصاره مخمر در مقایسه با پپتون اثر افزایشی بیشتری بر رشد رویشی آرمیلاریا در هردو محیط BM و KDA نشان داد. در محیط کشت های MEA+EA2، CA (400g/L)+EA2، PCA (400 g/L)+EA2، LBA+EA2، MEA+EA1، CA (200 g/L)+EA2، PCA (400 g/L)+EA1، V8+D(2g/L)+Pep(2g/L)، V8+ D(2g/L)+YE(2g/L) و CA (400g/L)+EA1 رشد رویشی روزانه A. mellea به بالای 6 میلی متر رسید. رشد رویشی قارچ در محیط کشت های مصنوعی کمتر از محیط کشت های طبیعی بود. در این گروه محیط های BM+YE(2g/L)+EA1، BM+YE (2g/L0، BM+Pep (2g/L)+EA1، BM+YE (2g/L)+EA1، BM+TA(5g/L)+EA1، BM+Pep (2g/L)‌و BM+Guiacol (0.2%) باعث شدند که رشد قارچ در آنها به بیش از 3 میلی متر در روز برسد.
کلیدواژه ها
موضوعات
 
Title
The effect various media on vegetative growth of Armillaria mellea
Authors
Azadeh Mahyapuor, Amir Hossein Mohammadi, Hossein Alaei, Masoomeh Haghdel
Abstract
Armillaria mellea is one of the most important pathogens in the plants that can cause Armillaria root rot of many trees, including pistachios. The growth of fungus is slow on the media, and it is difficult to isolate it from infected host tissues. On the other hand, some cultures and additives can increase the growth of rhizomorphs. In present study, the growth rate of A. mellea isolated from pistachio trees was evaluated on 12 natural and 2 artificial media. The natural media consisted of Corn Meal Agar (CMA), Czapek Dox Agar, NA, Sesame Juice Agar, Hempseed Agar, Carrot Agar (CA), Potato Carrot Agar (PCA), Lima Been Agar (LBA), Malt Extract Agar (MEA), PDA, Oat Meal Agar (OMA), V8-Juice Agar and Hempseed Carrot Agar. Artificial media consisted of two Basal Medium (BM) and KNO3-Dextrose-Agar (KDA). In natural media, 1 and 2 ml/L ethanol, 1% and 2% dextrose were used. In the artificial media, 1 ml/L ethanol, Gallic acid and Tannic acid (5 g/L), Yeast Extract and Peptone (2 g/L) were added to the media. The media were mixed with the additives and poured in Petri dishes (10 cm diameter). Then a 7 mm disc from A. mellea colonies was cultured in the center of the petri dishes. Ethanol increased the growth of A. mellea in CA, PCA, LBA, MEA and PDA media and dextrose increased the growth of the fungus in V8 and HCA media. Peptone and Yeast extracts also increased the growth of A. mellea in V8 medium. In synthetic media, Ethanol increased the growth rate of the fungus in both BM and KDA media. Among the phenolic compounds, the greatest growth of A. mellea was observed in BM mixed by Guiacole, Tannic acid, and Gallic acid, respectively. The use of yeast extract in comparison with peptone showed a greater effect on vegetative growth of Armillaria in both BM and KDA media. The growth of A. mellea was more than 6 mm/day in MEA+EA2, CA (400 g/L)+EA2, PCA (400 g/L)+EA2, LBA+EA2, MEA+ EA1, CA (200 g/L)+EA2, PCA (400 g/L)+EA1, V8+D (2g/L)+Pep (2g/L), V8+D (2g/L)+YE (2g/L) and CA (400g/L)+EA1. Radial growth of the fungus in artificial media was less than natural media. In BM+YE (2g/L)+EA1, BM+YE (2g/L), BM+Pep (2g/L)+EA1, BM+YE (2g/L)+ EA1, BM+TA (5g/L)+EA1, BM+Pep (2g/L) and BM + Guiacol (0.2%) growth of the fungus reached more than 3mm/day.
Keywords
Armillaria root rot, pistachio, Natural media, Artificial media