شناسایی باکتری‌های همراه میوه سیب و بررسی اثر کنترلی آن‌ها روی بیماری کپک آبی سیب Penicillium) expansum)
XML
نویسندگان
آذربایجان غربی-مهاباد-کوی فرهنگیان-خیابان قانع-ایستگاه6-پلاک 141 کدپستی: 5915743854
چکیده
کپک آبی سیب Penicillium expansum (Link) مهمترین بیماری پس از برداشت سیب در سراسر جهان است. خسارت های پس از برداشت در سیب سبب خسارت تا 50٪ محصول می شود، اگرچه میزان خسارت در حدود 10 تا 25 درصد است. دارای توکسین‌های مختلف است، بویژه توکسین قارچی پاتولین که جهش زا، ایمنوتوکسیک و نوروتوکسیک می‌باشد و سمیت آن به ویژه در صنعت آبمیوه در بسیاری از کشورها غیر قابل قبول است. به منظور بررسی امکان کنترل بیولوژیکی بیماری کپک آبی سیب بوسیله باکتری‌های همراه میوه سیب، طی سال‌های 1395-1396 نمونه برداری از ارقام گلدن و رد دلیشز از سردخانه‌های شهرستان‌های ارومیه‌، شاهین دژ، میاندوآب و مهاباد انجام گرفت. جدایه قارچی از مرکز تحقیقات گیاهپزشکی کشور تهیه گردید. برای جداسازی و شناسایی باکتری‌های همراه میوه سیب، نمونه‌های سیب سالم از سردخانه‌های استان آذربایجان‌غربی جمع آوری و بلافاصله به آزمایشگاه منتقل گردید. برای جداسازی باکتری‌های همراه میوه سیب شامل باکتری‌های اندوفیت و اپی فیت، میوه سیب با شستشو و ضد عفونی و بدون شستشو اقدام به جداسازی شد. از سوسپانسیون بدست آمده غلظت‌های مختلف به روش سری رقت تهیه و در محیط NA کشت گردید. تک کلونی‌های رشد یافته بر اساس تفاوت در مرفولوژی انتخاب و خالص سازی شدند. جهت بررسی توان آنتاگونیستی استرین‌های باکتری و غربالگری آن، آزمون اثر متقابل با استفاده از محیط کشت PDA همراه NA استفاده شد. پس از گذشت 24 ساعت از کشت باکتری‌ها یک دیسک قارچی در وسط پتری دیش-های حاوی باکتری قرار داده شد و اطراف پتری دیش‌ها با سلفون پوشیده شد. پس از گذشت چند روز قطر هاله بازدارندگی اندازه گیری شد. از بین 60 جدایه به دست آمده، 16 جدایه تولید هاله بازدارندگی نمودند که از میان آن‌ها 4 جدایه دارای بیشترین هاله بازدارندگی، برای تست-های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی انتخاب و ویژگی‌های فنوتیپی آنها تعیین شد. از بین جدایه‌های انتخابی، 4 جدایه گرم مثبت بودند. همه جدایه‌ها کاتالاز مثبت و اکسیداز مثبت بودند و هیچ یک نتوانستند روی گیاه شمعدانی فوق حساسیت ایجاد کنند. بر اساس مجموع تست‌های فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و تغذیه‌ای، ویژگی‌های فنوتیپی آنها تعیین و باکتری‌های Bacillus subtilis و Bacillus licheniformis شناسایی شدند.
کلیدواژه ها
موضوعات
 
Title
Identification of bacteria associated with apple fruits and study of their effects on apple blue mold (Penicillium expansum)
Authors
Nahideh Sigari
Abstract
Apple blue mold ( Penicillium expansum Link) is the most important postharvest disease worldwide. apple postharvest losses may up to 50%, although typically loss levels are in the 10–25% range. it has numerous mycotoxins. one is Patuline that is mutagenic, immunotoxic and neurotoxic and the toxin presence isn't acceptable in juice industry. In order to study biological control potential of apple blue mold by bacteria associated with apple fruits, apple fruit samples of Red and Dolden cultivars were taken from Mahabad, Urumia, Shahin Dezh and Miandoab cold storages during 2016 - 2017. Fungal isolate is purchased from Iranian plant protection research organization. Due to bacteria associated with apple fruits isolation and identification, apple healthy samples were collected from West Azerbaijan province cold storages and immediately transferred to laboratory. isolation of epiphytic and endophytic bacteria conducted with washing and surface disinfection and without. Suspension serial diluted and cultured on NA. single colonies were selected basis on morphology and purified. To screening and assessment bacterial strains potential antagonistic ability, dual culture test were conducted on PDA+NA media. After 24 hours fungal disc transferred to center of plate containing bacteria and sealed with plastic wrap. After few days inhibitory zone diameters were measured. Among 60 isolates, 16 had inhibitory zone. Among them 4 bacteria with bigger inhibitory zones were selected for biochemical and physiological tests and their phenotypic characterization were determined. among selected isolates 4 are gram positive, all are oxidase and catalase positive and their hypersensitivity reaction test are negative on geranium leaves. on the basis of biochemical, physiological and nutritional tests the isolates identified as Bacillus subtilis And Bacillus licheniformis.
Keywords
biological control, postharvest disease, loss