کنترل کپک خاکستری و پوسیدگی نرم توت‌فرنگی توسط روش اتمسفر کنترل شده
XML
نویسندگان
1کرج-فردیس- میدان 16 متری امام خمینی، خیابان حافظ غربی، نبش کوچه نیاوران2 ساختمان عسل واحد 3
2پاکدشت ، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران. کد پستی: 3391653755
3گروه حشره‌شناسی و بیماری‌های گیاهی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران
4گروه حشره شناسی و بیماری شناسی گیاهی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران
چکیده
توت‌فرنگی به عنوان یکی از میوه‌های فسادپذیر همواره در معرض عوامل قارچی متعددی قرار دارد که در این میان، قارچ Botrytis cinerea (عامل پوسیدگی خاکستری) و Rhizopus stolonifer (عامل پوسیدگی نرم) از مهمترین عوامل بیماری‌زای شناخته شده توت‌فرنگی در ایران و جهان مطرح هستند. روش‌های مختلف شیمیایی، زیستی و فیزیکی برای کنترل بیماری‌های پس از برداشت وجود دارد که در این میان مصرف سموم شیمیایی رایج‌تر از سایر موارد است. اما مدیریت عوامل پوسیدگی میوه توت فرنگی بدلیل تازه خوری این محصول با استفاده از قارچکش‌های شیمیایی، بدلیل خطر باقیمانده مضر سموم، فقدان خاصیت انتخابی کافی و ایجاد نژادهای مقاوم عامل بیماری‌زا جایز نیست و لذا تلاش در جهت کنترل عوامل پوسیدگی میوه توت فرنگی در جهان مورد بررسی و مطالعه است. در این تحقیق بیماری‌زایی قارچ B.cinerea و R.stolonifer و تأثیر میزان کنترل توسط اتمسفر کنترل شده مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از میوه‌های آلوده به پوسیدگی خاکستری و نرم در مناطق مختلف استان‌های کردستان، تهران و البرز 12 جدایه از بوتریتیس و 9 جدایه از ریزوپوس جداسازی و شد. پس از خالص سازی، بیماری‌زایی جدایه‌ها با استفاده از روش‌های رایج اثبات گردید. شناسایی مورفولوژیکی جدایه‌ها با استفاده از مشخصات رویشی انجام شد. نتایج ارزیابی اثر گازهای CO2، O2 ، N2 و خلاء برروی رشد جدایه‌های قارچی نشان داد که گاز CO2 از نظر بازدارندگی رشد بیشترین تأثیر (25/86 درصد) و گاز N2 (25/5 درصد) کمترین بازدارندگی را دارد. نتایج این تحقیق نشان داد که روش‌ فیزیکی استفاده شده در این مطالعه، کارایی قابل توجهی در کنترل بیماری پوسیدگی نرم و خاکستری توت‌فرنگی را دارد و با بررسی و مطالعات بیشتر می‌توان به نتایج بهتری دست یافت.
کلیدواژه ها
موضوعات
 
Title
Control of gray mold and soft rot of strawberry by using controlled atmosphere
Authors
mojtaba babakhani, Mousa maghsodi, Heshmatollah Aminian, shahin norinejad zarghani
Abstract
Strawberries are always at the risk of lots of fungal infection, but Botrytis cinerea and Rhizopus stolonifer are the most important disease factors. On the other hand, managing strawberries decay factors by using chemical fungicides, doesn’t seem the most appropriate way because strawberries are used fresh and there is always the risk of toxicity. So, controlling biologic factors as a solution is under study all over the world. This study is concerned with the effect of controlling some artificial, chemical, physical and biological factors on 2 fungal infections: B. cinerea and R. stolonifer. For this reason, 12 isolates of Botrytis and 9 isolates of Rhizopus were collected from some infected fruit to soft and gray decay in Kurdistan, Tehran and Alborz. After purification, isolates' disease was proved by using common ways.Then, isolates' morphological characterization was performed based on vegetative characteristics and decreasing the growth of fungi was done by biologic ways accompanied with Pichia Rodotorula, Guilliermondii, Mucilaginosa and Saccharomyces cerevisiae yeast species. After purification, the pathogenicity of the isolates was confirmed using common methods. Morphological identification of isolates was carried out using vegetative characteristics. , based on the result of N2, O2, CO2 and vacant assessment on isolates' growth, CO2 has the most effect on decreasing growth (86.25%) and N2 has the least effect (5.25%). The results of this study showed that the physical method used in this study has a significant effect on controlling the soft and gray rot of strawberry and with more reviews and studies, better results can be achieved.
Keywords
biological control, Rhizopus stolonifer, Botrytis cinerea