بررسی عوامل مولد شانکر درختان میوه هسته دار در استان قم
XML
نویسندگان
مازندران- ساری - کیلومتر 9 جاده دریا دانشکده علوم زراعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
شانکر باکتریایی درختان میوه هسته‌دار به وسیله برخی گونه‌های Pseudomonas ایجاد می‌شود. در چند سال اخیر عوامل مخمری مولد شانکر از برخی ازاستان های مرکزی و خراسان بر روی هسته داران گزارش شده است . به منظور بررسی عوامل غالب مولد شانکر هسته داران در تیرماه 1395 از برخی از شهر های استان قم نمونه برداری شد. نمونه‌ها پس از شستشو با آب معمولی، داخل پتری سترون همراه با مقداری آب به قطعات کوچک خرد شدند. پس از 30 دقیقه مقداری از سوسپانسیون به کمک لوپ برداشته و روی محیط کشت NAS (نوترینت اگار، سوکروز) به صورت مخطط کشت گردید. دو روز پس از نگه‌داری نمونه‌ها در دمای 25 درجه سلیسیوس ، کلنی‌هایی به رنگ سفید تا سفید مایل به صورتی کم رنگ به دست آمد. جدایه‌ها مورد بررسی فنوتیپی قرار گرفتند. در آزمون بیماری‌زائی ده تا دوازده روز پس از مایه زنی جدایه ها علائم به صورت زخم های قهوه‌ای تیره در شاخه‌ها ظاهر شد در مواردی پوست نواحی آلوده شکافته شده ولی تراوش صمغ مشاهده نشد جدایه های مایه زنی شده از زخم-های به وجود آمده روی محیط NAS جدا گردید. در آزمون اوره آز جدایه ها مثبت و در آزمون اکسیداز منفی بودند. تمام جدایه‌ها نمک طعام 2 و 4 در صد را تحمل کردند و در مصرف کربو هیدرات‌هایی نظیر سوکروز، سیترات، ترهالوز و زایلوز مثبت و در استفاده از اینولین، مزواریتریتول، ملی بیوز و گالاکتورونیت منفی بودند. DNA ژنومی جدایه‌ها استخراج و در واکنش زنجیره‌ای پلیمراز جهت تکثیر s26 استفاده شد. توالی نقطه تکثیر شده با ارسال نمونه‌ها به کره جونوبی (شرکت Bioneer) تعیین شد. در مقایسه توالی به دست آمده ناحیه D1D2 با توالی های موجود در ژن بانک NCBI جدایه‌ها بیشترین شباهت را به Cryptococcus friedmanni مشاهده گردید. در این بررسی هیچ جدایه‌ای بیماری‌زایی از جنس Pseudomonas به دست نیامد.
کلیدواژه ها
موضوعات
 
Title
Investigating the productive factors Canker Stone fruit In Qom province
Authors
afshin arbabi
Abstract
Stone fruit canker disease is produced by some pseudomonas species and pathovars of P.syringae. some yeast species have in recent years been encountered associated with or causing stem canker in a few central and khorasan provinces of Iran. To determine the microorganisms associated with canker symptoms in Qom province, the regions were surveyed and symptomatic specimers were collcted and brought to the laboratory. Pieces of shoots with canker symptoms were washed under tap water and the affected bark tissues were macerated in drops of sterile water in petri dishes . After30 min standing at room temperature, loopfals of the resulting suspensions were streaked on plates of sucrose nutrient agar (SNA). single whitish to pale pink colonies growing on the medium after two days of incubation at 25C were subcaltured on SNA. Phenotypic characteristics the isolates were determined using standard bacteriological method . selected isolates were inoculated by wounding on twig of peach(Prunus persica) seedling. Brown sunken lesions were formed on twig about 12 days post inoculation. The inoculated isolates werereisolated from the cankered tissuees . some cankers were cracked but did not exude gummy sahstance . Isolats were urease positive, oxidase negative and tolerated 4% sodium chloride. They atilized several carbo hydrates including sucrose trehalose xylose and citrate but not inulin, mesoeryth rifol melibiose or galacturonate as sole carbon sources for growth . Genomic DNA was isolated from selected strainsand used for PCR amplification of a frogment of the 26S rRNA, using primers D1D2. The amplicons were sequenced (by bioneer company in soth korea ). The sequences were companed with those prent in Gen Bank using the BLAST algorithm . The isolates showed the highest similarity with Cryptococcus friedmanni. No pathogemic pseudomonas species were isolated from the samples tested.
Keywords
Canker 26s(D1D2) Cryptococcus friedmanni