Cytospora paratranslucens عامل بیماری شانکر سیتوسپورایی درختان سیب در ایران
کد مقاله : 1087-23IPPC
نویسندگان
1ارومیه-فارابی۲-دوازده متری دوم-کوی سوم-درب آخر سمت راست
2گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
3گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب، دانشگاه ارومیه
چکیده
سیب بهعنوان یکی از مهمترین و اقتصادیترین درختان میوه دانهدار در استان آذربایجان غربی، مورد حمله تعداد متنوعی از عوامل بیماریزا قرارمیگیرد که موجب کاهش رشد گیاه و عملکرد محصول و در نهایت خسارتهای شدید اقتصادی به کشاورزان میشود. بررسی اجمالی باغات سیب در سطح استان آذربایجان غربی، شیوع زیاد و گسترش وسیع بیماریهای مرتبط با خشکیدگیهای شاخه و تنه در این درختان را نشان داد. در مطالعه حاضر که برای مشخص نمودن عوامل بیماریزای قارچی مرتبط با شاخهها و تنه درختان سیب انجام گرفت، نمونههای متعددی با نشانههای مشکوک به بیماری شانکر سیتوسپورایی جمعآوری شدند. نمونهها ابتدا بهطور کامل زیر شیر آب شسته شدند، سپس به مدت پنج دقیقه با استفاده از هیپوکلریت سدیم ۳ درصد ضدعفونی سطحی شده و مجددا با آب مقطر سترون آبکشی گردیدند. عمل جداسازی جدایههای قارچی با کشت نمونههای آلوده روی محیطهای کشت PCA و PDA انجام گرفت. خالصسازی جدایهها بر اساس روش تکهاگ کردن انجام گرفت. بر مبنای ترکیبی از ویژگیهای ریختشناختی جدایهها و توالیهای حاصل از چندین ناحیه ژنومی (شامل نواحی ITS, RPB2, Actin, LSU)، گونه Cytospora paratranslucens شناسایی گردید. بیماریزایی جدایهها روی شاخههای بریده شده درختان سیب ارقام Red Delicious و Golden Delicious در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. نتایج نشان داد که تمامی جدایهها در هر دو رقم سیب بیماریزا هستند و نشانههای قهوهای و خشکشدن پوست و چوب شاخههای مایهزنی شده را بروز دادند، هر چند شدت بیماریزایی در رقم Red Delicious نسبت به رقم Golden Delicious بیشتر بود. جداسازی مجدد قارچهای مایهزنی شده از شاخههای آلوده شده، اصول کخ را اثبات نمود. این اولین گزارش از وجود و بیماریزایی گونه Cytospora paratranslucens در درختان سیب از ایران است.
کلیدواژه ها
موضوعات
Title
Cytospora paratranslucens, the causal agent of apple Cytospora canker in Iran
Authors
razmik azizi balaneji, Youbert Ghosta, Abdollah Ahmadpour
Abstract
Apple as one of the most important and economical pome fruit plants in west Azarbaijan province, is attacked by different plant pathogens which reduces plant growth and productivity and finally causes severe economic losses to growers. A general inspection of apple orchards in different locations of west Azarbaijan province revealed the high incidence and wide distribution of trunk and branch diseases in these plants. In the present study which is done to determine the fungal pathogens related to apple trunk and branches, numerous samples with suspected symptoms to Cytospora canker disease were collected. The collected samples were first washed thoroughly under tap water, then were surface sterilized using 3% sodium hypochlorite solution for five minutes and again washed with sterile distilled water. Isolation of the fungi were done by growing the infected samples on PCA and PDA culture media. Purification of the isolated fungi were done using single spore method. Based on combination of morphological characteristics and sequences obtained from multiple genomic regions (ITS, RPB2, Actin and LSU), Cytospora paratranslucens was identified. Pathogenicity of the isolates were evaluated on excised apple branches, Golden Delicious and Red Delicious cultivars in In Vitro conditions. Results showed that all the isolates were pathogenic on both cultivars and showed symptoms of bark and wood browning and dying, although virulence of the isolates was greater in Red Delicious cultivar than the Golden Delicious. Re-isolation of the inoculated fungi from the infected branches confirmed the Koch’s postulates. This is the first report indicating the presence and pathogenicity of Cytospora paratranslucens from apple trees in Iran.
Keywords
Ascomycota, Apple Canker, Pathogenicity, Cytospora