بررسی تاثیر توکسین های جدایه های آلترناریای منطقه بیرجند بر گیاه شمعدانی و گوجه فرنگی
کد مقاله : 1299-23IPPC
نویسندگان
1خراسان رضوی شهرستان بیرجند پردیس امیرآباد دانشکده کشاورزی
2دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
چکیده
مایکوتوکسینها متابولیتهای قارچی با وزن مولکولی پایین و ساختار شیمیایی پیچیده هستند که میتوانند بیماری زایی قارچها بر روی گیاهان را تحت تاثیر قرار دهند. این تحقیق با هدف بررسی اثر توکسینهای برخی جدایههای آلترناریای جداسازی شده از خاک بیرجند بر روی گیاهان گوجه فرنگی و شمعدانی در سالهای 97-1396 انجام شد. جدایههای آلترناریا با استفاده از محیط زاپک از خاک جداسازی گردید و شناسایی با روش های مورفولوژیک و مولکولی انجام شد. تولید توکسین با کشت قارچ آلترناریا درون محیط PDBو نگه داری در دمای 25 تا 27 درجه سانتیگراد به مدت 21 روز صورت گرفت. استخراج توکسین با حذف قارچ از محیط کشت به وسیله سانتریفیوژ و اضافه کردن محلول کلروفورم_استون با نسبت 88 به 12 آن صورت گرفت. از محلول دو فازی ایجاد شده فاز پایینی که حاوی کلروفورم_استون بود، جمع گردید. فاز کلروفرم ته نشین شده استخراج و به درون شیشههای کوچک منتقل شده تا کلروفرم آن در مجاورت با هوا بخار گردد. شناسایی میکوتوکسینها توسط روشکروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا(HPLC) صورت گرفت. مقدار1 سی سی آب مقطر به ماده خشک اضافه شد و با تزریق به درون برگ، تاثیر آن ها بر روی بافت برگ شمعدانی و گوجه فرنگی مطالعه شد. براساس خصوصیات مورفولوژیکی و مولکولی جدایه توکسین زای این تحقیق به گونه Alternaria sp. تعلق داشت. توکسینهای alternariol (AOH) ، altenune(ALT)،ether(AME) alternariol monomethyl، tentoxin (TTX) و tenuazonic acid(TeA) در این جدایه آلترناریا شناسایی گردیدند. توکسینهای تزریق شده به بافت گوجه فرنگی پس از گذشت 4روز منجر به ایجاد کلروز و نکروز در بافت برگ شدند ولی تزریق این متابولیت ها هیچ اثری بر روی بافت برگ شمعدانی نداشت. این تحقیق اولین گزارش از شناسایی این پنج توکسین در جدایه های آلترناریا در منطقه بیرجند می باشد.
کلیدواژه ها
موضوعات
Title
Investigation the effects of Alternaria mycotoxins isolated from the Birjand plain on Geranium and Tomato
Authors
atefeh seddighi, Abbas Mohammadi
Abstract
Mycotoxins are low molecular weight secondary metabolites that can increase the fungal pathogenicity. This research was carried out with the aim of investigating the effect of Alternaria toxins on tomato and geranium plants in Birjand during 2016-2018. Alternaria isolates were recovered from Birjand soil using Czapak Agar media and identified based on the morphological and molecular characteristics. Mycotoxin production was carried out by culturing Alternaria isolates in the PDB medium for 21 days at 25 to 27 °C. Toxin extraction was performed by removing the fungal mycelia from PDB media culture by centrifugation after adding the chloroform-acetone (88/12) solution. A two-phase solution was created after centrifuge that chloroform-acetone phase was isolated, air dried and dissolved in methanol. Mycotoxins were identified by high-performance liquid chromatography (HPLC) technique. One millilitre of distilled water was added to air-dried toxins and injected into the geranium and tomato leaves with a syringe. Leaves tissue reaction was studied ten days after toxin injection. Based on the morphological and molecular characteristics, the toxigenic isolates of this study belonged to Alternaria sp. Alternariol (AOH), altenune (ALT), alternariol monomethyl ether (AME), tentoxin (TTX) and tenuazonic acid (TeA) toxins were identified in the Alternaria isolate of this research. Toxins induced chlorosis and necrosis in the tomato leaf tissue four days after injection. The injection of these metabolites did not affect the geranium leaf tissue after ten days. This research is the first report of the identification of these five toxins in Alternaria isolates and their effects on Geranium and Tomato tissues in the Birjand region.
Keywords
Altenune, Alternariol, Ether Alternariol Monomethyl, Tentoxin, Tenuazonic Acid