تاثیر چند امولسیفایر تجاری روی پایداری امولسیون روغن کرچک و اثرات کنه کشی آن علیه کنه تارتن دو لکه ای

کد مقاله : 1628-23IPPC
نویسندگان
1اتوبان تهران کرج- بلوار پژوهش - دانکشده کشاورزی تربیت مدرس
2دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی تهران صندوق پستی 336-14115
32 Department of pesticides, Iranian Research Institute of Plant Protection, P .O . Box 193951454, Tehran, Iran
چکیده
کنه تارتن دولکه ای، Tetranychus urticae Koch یکی از هجومی ترین کنه های گیاهخوار به شمار می رود که به عنوان آفت کلیدی در دنیا شناخته می شود. امروزه به دلیل مشکلات ناشی از مصرف آفت کش های شیمیایی نظیر ایجاد مقاومت در آفات و مخاطرات زیست محیطی، استفاده از ترکیبات گیاهی برای کنترل حشرات و کنه های آفت مورد توجه قرار گرفته است. اثرات کشندگی روغن گیاه کرچک Ricinus communis L. علیه آفات مختلف به اثبات رسیده است. همانند سایر ترکیبات روغنی، روغن کرچک نیز غیر قابل حل در آب می باشد و قبل از استفاده می بایست با امولسیفایر های مناسب فرموله شود. در این مطالعه روغن کرچک با برخی امولسیفایر های صنعتی شامل : لوریل میریستیل الکل اتوکسیله (ELMA)، کوکونات فتی اسید اتوکسیله (ECFA)، تالوآمین پلی اتیلن گلیکول اتر (TAPGE)، روغن کرچک اتوکسیله (ECO)، کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید (CFADA) و نونیل فنول اتوکسیله (ENPH) به نسبت 9:1 مخلوط گردید. پایداری امولسیون با استفاده از اسپکتروفتومتر در طول موج 600 نانومتر طی 24 ساعت مورد بررسی قرار گرفت. سمیت تماسی این امولسیون علیه ماده های بالغ کنه تارتن دولکه ای در دمای ˚C 2±25، رطوبت نسبی 5 ±70% و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی مورد ارزیابی قرار گرفت. مرگ و میر کنه ها پس از 24 ساعت بعد از تیمار ثبت شدند. نتایج نشان داد که امولسیون ساخته شده از ECO به طور معنی داری بیشترین (038/1) و امولسیون ساخته شده از TAPGE و CFADA کمترین (به ترتیب 129/0 و 122/0) جذب را در 600 نانومتر داشته اند. بالا بودن مقدار جذب، پایداری امولسیون در طول زمان را نشان می دهد. همچنین در امولسیون حاصل از ECO در غلظت 1000 پی پی ام از ماده فرموله شده بیشترین میزان مرگ و میر (100%) علیه افراد ماده بالغ کنه تارتن دولکه ای به ثبت رسید. می توان نتیجه گرفت که با توجه به شیمی سبز و تجاری سازی ترکیبات با منشاء طبیعی زمینه برای گسترش مصرف آفت کش های بی خطر مهیا شده است. همچنین با مطالعات تکمیلی و به کار بردن تکنولوژی های پیشرفته مانند ساخت نانوامولسیون ها، می توان کارآیی این ترکیبات را بهبود بخشید.
کلیدواژه ها
موضوعات
 
Title
Effect of Some Commercial Emulsifiers on Caster Oil Emulsion Stability and its Acaricidal Properties on Two Spotted Spider Mite
Authors
mohammad bashiri, Saeid Moharramipour, maryam negahban
Abstract
The two-spotted spider mite, Tetranychus urticae Koch, as a devastating polyphagous mite is considered as serious pest worldwide. Nowadays because of chemical pesticides deficiencies such as pest resistance and endanger environment, uses of botanical agents are in progress for control of insect pests and mites. It‘s demonstrated that, castor oil Ricinus communis L. is used for pests control efficiently. Since castor oil is insoluble in water, such as the other oils, it should be able to use with suitable emulsifiers. In this study, castor oil mixed with some commercial emulsifiers (Ethoxylate Lauryl-Myristryl alcohol (ELMA), ethoxylated coconut fatty acid (ECFA), tallow amine polyethylene glycol ether (TAPGE), ethoxylated castor oil (ECO), coconut fatty acid diethanolamide (CFADA) and ethoxylated nonylphenol (ENPH)) in a rate of 9:1. Stability assessments of created emulsions was investigated by spectrophotometer at 600 nm over 24 hours. Contact toxicity of this emulsions were tested against adult female of T. urticae at 25±2 ˚C, 70±5% RH and 16L: 8D. Mortality was estimated for the adult females after 24 h of treatment. The results were showed that absorbance of emulsion was prepared by ECO (absorbance:1.038) was significantly higher and the TAPGE and CFADA (absorbance:0.129 and 0.122 respectively) was lower than others. High absorbance indicates high stability of emulsion during the time. As well as, mortality rate of ECO emulsion was the highest (100 % mortality) at 1000 ppm against adult females. It is the time to focus on green chemistry processes and commercialization of natural products as green pesticides. It can also be improved by formulating with advanced technologies such as nano-emulsions.
Keywords
botanical pesticides, pest control, Formulation