بررسی مقاومت پاتوتیپ‌های A و A* باکتری Xanthomonas citri subsp. citri به برخی از ترکیبات مسی

کد مقاله : 1952-23IPPC
نویسندگان
1فارس، آباده خیابان مدرس کوچه دهم
2دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه گیاهپزشکی
3بخش گیاهپزشکی.دانشکده کشاورزی.دانشگاه شیراز
4گروه گیاهپزشکی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه یاسوج-شهر یاسوج-کشور ایران
5شهرک فرهنگیان- خیابان معلم- معلم3- پلاک 50
چکیده
درچندین دهه، برای کنترل طیف وسیعی از بیماری‌های باکتریایی از باکتری‌کش‌های مسی استفاده شده است. یک مشکل شایع که بر اثر استفاده‌ی‌ مکرر از باکتری‌کش‌های مسی وجود دارد، بروز مقاومت به این ترکیبات در گونه‌های بیمارگر هدف و کاهش کنترل بیماری می‌باشد. مقاومت به ترکیبات مسی در بسیاری از باکتری‌های بیماری‌زا گیاهی از جمله، جنس‌های Pseudomonas، Pantoea، Erwinia و گونه‌های مختلف Xanthomonas مشاهده شده است. شش سویه از پاتوتیپ‌های A و A* باکتری عامل شانکر مرکبات به منظور بررسی مقاومت به ترکیبات مسی در شرایط آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گرفتند. رشد باکتری‌ها در محیط کشت اختصاصی Mannitol-Glutamate Yeast (MGY) همراه با سه ترکیب مسی بردوفیکس، اکسی کلرورمس و سولفات مس با غلظت‌های ۰/۱، ۰/۳، ۰/۶، ۱/۲ و ۲/۴ میلی‌مولار مورد بررسی قرار گرفت. شش سویه مورد آزمایش در غلظت ۰/۱ میلی‌مولار سه سم بردوفیکس، اکسی کلرورمس و سولفات مس رشد کردند. دو سویه M11 وS14 , دو سویه S14 و B17 و سه سویه B17‌‌, A7 وS14 در غلظت ۱/۲ میلی‌مولار سم اکسی کلرورمس، سم بردوفیکس و سولفات مس، و تنها یک سویه S14 در تمام غلظت‌های سه سم، رشد کردند. جهت بررسی اثر ترکیبات مسی در شرایط اتاقک رشد، دو سویه‌ی S14 و LMG9322 (سویه تیپ) به برگ لیموعمانی مایه‌زنی و پس از آن سه ترکیب مسی اکسی کلرورمس، بردوفیکس و سولفات مس با غلظت ۱/۲ میلی‌مولار اسپری شدند. جمعیت این سویه‌ها در بازه‌های زمانی ۱، ۴، ۷، ۱۰، ۱۲ و ۲۰ روز پس از اسپری پاشی سموم اندازه گیری گردید. گرچه دو سویه باکتری S14 و LMG9322 مایه‌زنی شده به برگ‌های شاهد لیموعمانی نسبت به برگ‌های تیمار شده با سم‌های اکسی کلرورمس، سولفات مس و بردوفیکس، افزایش جمعیت باکتری و بیماری‌زایی بیش‌تری را نشان دادند.، ولی در برگ‌های تیمار شده با سه ترکیب مسی، رشد جمعیت باکتری و بیماری‌زایی به ویژه در برگ‌های مایه‌زنی شده با جدایه‌ی S14 مشاهده گردید، که حاکی از وجود ژن‌های مقاوم به مس در این جدایه می‌باشد .
کلیدواژه ها
موضوعات
 
Title
Investigating the resistance of pathotypes A and A* of Xanthomonas citri subsp. citri to some copper compounds
Authors
Sareh Heydarpanah, Rasool Rezaei, S.Mohsen Taghavi, Habiballah Charehgani, morteza hasani
Abstract
In recent decades, copper's antimicrobial compounds has been used to control a wide range of bacterial diseases. Resistance to these compounds in Target-Pathogen species and reduced disease control is a common problem due to the frequent use of copper bacteria. Resistance to copper compounds has been observed in many plant pathogenic bacteria such as Pseudomonas, Pantoea, Erwinia and various species of Xanthomonas. Six strains of pathotypes A and A* were used in order to investigate resistance to copper compounds in laboratory conditions. In this study, growth of bacteria in Mannitol-Glutamate Yeast (MGY) with three copper compounds of Bordeauxfix, Copprer oxychloride and copper sulfate with concentrations of 0.1, 0.3, 0.6, 1.2 and 2.4 mM were investigated. Six strains tested were grown at a concentration of 0.1 mM of Bordeauxfix, Copprer oxychloride and copper sulfate. Strains of M11 and S14 were grown at 1.2 mM Bordeauxfix, strains S14 and B17 were grown at 1.2 mM Copprer oxychloride and strains B17, A7 and S14 were grown at 1.2mM copper sulfate, and only one strain of S14, was grown at all concentrations of the three chemicals. In order to investigate the effect of copper compounds in growth chamber conditions, two strains S14 and LMG9322 (strain type) were inoculated into lime leaf, and then that copper compounds were sprayed at a concentration of 1.2 mM. The populations of these strains were measured at intervals of 1, 4, 7, 10, 12 and 20 days after spraying of chemicals. Although two strains (S14 and LMG9322) inoculated into the lime leaves showed more increase in the population of bacteria and pathogenicity in compared to those treated with Bordeauxfix and Copprer oxychloride, but in leaves treated with three copper compounds, growth of bacterial and pathogenic populations were observed in leaves inoculated with S14, which shows that there are copper-resistant genes in this isolate.
Keywords
Copper compounds, resistance, Citrus canker