جداسازی و شناسایی باکتری Microbacterium sp. از گیاه سیب زمینی در استان کرمان

کد مقاله : 1881-23IPPC
نویسندگان
1کرمان بافت خیابان چمران کوچه 57
2بیماری شناسی گیاهی، گروه گیاهپزشکی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان- رفسنجان- ایران
چکیده
سیب زمینی با نام علمی (Solanum tuberosum L) یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی است که نقش مهمی در تغذیه ی بسیاری از مردم جهان و نیز در مصارف صنعتی دارد. طی سال های1394-1395 از مناطق مختلف کشت سیب زمینی در استان کرمان نمونه برداری انجام گردید و نمونه ها به آزمایشگاه بیماری شناسی گیاهی منتقل گردیدند. بافت های گیاهی ابتدا باآب معمولی شسته و پس از ضدعفونی با الکل 70درصد در پتری دیش حاوی آب مقطر سترون به قطعات کوچک خرد گردیدند. پس از گذشت20 دقیقه از سوسپانسیون حاصله بر روی محیط کشت آگار غذایی حاوی یک درصد سوکروز(NAS) مخطط گردیدند و سپس به مدت 4-3 روز در دمای 28-25 درجه سلسیوس انکوبه شدند. کلنی های رشد یافته بر روی محیط های کشت معمول باکتری شناسی جداسازی و خالص گردیدند. با انجام PCR و استفاده از جفت آغازگر ((FD1/RD1 قطعه ای به طول تقریبی 1100جفت بازی تکثیر گردید. تکثیر و توالی یابی توسط شرکت توپاز ژن کاوش تعیین گردید و توالی به دست آمده با استفاده از برنامهBlast n با سویه های استاندارد موجود در پایگاه داده NCBI مقایسه شد. این جدایه دارای قابلیت ایجاد هاله بازدارنده بر روی محیط کشت حاوی کلنی Pectobacterium atrosepticum بود. هم چنین قابلیت آنتاگونیستی جدایه مذکور در شرایط گلخانه نیز بررسی گردید. براساس توالی نوکلئوتیدی نمونه مورد مطالعه دارای شباهت 99 درصدی با گونهMicrobacterium sp. بود و هم چنین قابلیت ایجاد هاله بازدارنده (آنتی بیوز) بر روی محیط کشت حاوی کلنی Pectobacterium atrosepticum دارد. این اولین گزارش از وجود باکتری اندوفیت بر روی سیب زمینی از ایران می باشد.
کلیدواژه ها
موضوعات
 
Title
Isolation and identification of Microbacterium sp. from potato plant in Kerman provinc
Authors
simin ghasemi nezhad afshar, Pejman Khodaygan
Abstract
Potato (Sulanum tubersum L.) is one of the most important agricultural products that plays an important role for feeding many people in the world and also in industrial applications .Samples were taken from different areas of potato cultivation in Kerman province during 1394-1395, then, these samples were transferred into the plant pathology laboratory. At first the plant tissues were washed with ordinary water and after disinfection with 70% alcohol in petri dishes containing sterilized distilled water, they were crushed into the small pieces. After 20 minutes, the suspensions were dipped on a Nutrient agar medium containing 1% sucrose (NAS). And then incubated for 3-4 days at 25- 25 Celsius degrees. The colonies were isolated and purified on common culture media of bacteriology. By performing PCR and using the (FD1 / RD1) primer pairs, a piece with a length of approximately 1100 base pairs was propagated. Propagation and sequencing was determined by Topaz gene Research company and the sequences were compared using the Blast n program with standard strains comparison in the NCBI. This isolate has the ability to create an inhibitory shade on a culture medium containing Pectobacterium atrosepticum colonies. The antagonistic potential of the isolate was also studied in greenhouse conditions. Based on the nucleotide sequence, the sample was 99% similar to Microbacterium sp. and Also, the ability to create an inhibitory halo (Antibiosis) on a culture medium containing Pectobacterium atrosepticum colonies The donor is an antagonistic feature of the isolate studied. This is the first report for the presence of endophyte bacteria Microbacterium sp. on potatoes from Iran.
Keywords
Antagonistic ability, Antibiotic, endophyte, Potat