ارزیابی اثر مهارکنندگی اسانس حاصل از ارقام مختلف پرتقال برملانین جدایه های spp. Alternaria بیماریزا در مرکبات
کد مقاله : 1855-23IPPC
نویسندگان
1اصفهان نجف آباد خیابان گلبهار شرقی پلاک 271
2گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
چکیده
در سالهای اخیر به دلیل بروز برخی از مشکلات ناشی از مصرف سموم شیمیایی، گرایش زیادی به استفاده از پتانسیل بالقوه مواد بیولوژیکی در کنترل آفات، بیماریها و علف های هرز ایجاد شده است. اسانس مرکبات مخلوطی از ترکیبات فرار است که به دلیل داشتن فعالیت ضد قارچی به طور گسترده در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. ملانین رنگدانه ای با وزن ملکولی بالا می باشد که توسط حیوانات، گیاهان و میکروارگانیسم ها تولید می شود. ملانین تولید شده در قارچ ها به ویژه آلترناریا با ایجاد یک پوشش در اطراف ساختارهای قارچی آنها را در مقابل تنش های محیطی حفظ می کند و به طور غیر مستقیم در بیماریزایی آن نقش ایفا می کند. علاوه بر این، با تولید یک لایه ی ساختاری در اطراف اپرسوریوم و کمک به عملکرد آن و همچنین به عنوان یک جمع کننده ی گونه های فعال اکسیژن که جزیی از سیستم دفاعی میزبان است در محل ورود بیمارگر با آنها ترکیب شده و از این طریق به بیماریزایی قارچ کمک می کند. در این پژوهش کارایی اسانس چهار رقم پرتقال شامل تامسون ناول، یافا شیرین، سانگین خونی و والنسیا در کنترل تولید ملانین در سه گونه ی مختلف قارچ Alternaria بیماریزا در مرکبات شامل A. alternata، A. atra و A. dumosa مورد بررسی قرار گرفت. بررسی ها در شرایط آزمایشگاهی با مخلوط کردن اسانسها با محیط کشت PDA در غلظت های 0 تا ppm 4000 با سه تکرار انجام شد. نتایج بدست آمده پس از هفت روز در دمای 1±27 سانتی گراد نشان داد که اسانس حاصل از بافت میوه هر چهار رقم به طور قابل ملاحظه ای باعث کاهش شدت تولید ملانین می گردد. بنابراین، به نظر می رسد این اسانس ها باعث کاهش قدرت بیماریزایی قارچ نیز می گردند. با توجه به بی خطر بودن کاربرد اسانس ها و ترکیبات آنها برای انسان و محیط زیست احتمالا میتوان از آنها و یا اجزا تشکیل دهنده ی آنها برای کنترل قارچ های بیماریزای گیاهی و یا برای ساخت قارچ کش های جدید استفاده نمود.
کلیدواژه ها
موضوعات
Title
Evaluation of inhibitory effects of the essential oils obtained from different orange cultivars on melanin of Alternaria spp. isolates pathogenic on Citrus
Authors
neda samandari najaf abadi, Parissa Taheri, Saeed tarighi
Abstract
In recent years, due to some problems caused by using chemical pesticides, there is a strong tendency to use the potential of biological substances in controling pests, diseases and weeds. Citrus essential oil is a mixture of volatile compounds, which are widely used in food and pharmaceutical industries due to their antifungal activity. Melanin is a high molecular weight pigment that is produced by animals, plants and microorganisms. Melanin produced in fungi, especially Alternaria, protects them against environmental stresses, by producing a envelope around fungal structures, indirectly plays a role in its pathogenicity. In addition, by production of a structural layer around the appressorium and contribution to its function, as well as a scavenger of reactive oxygen species, which is a part of the host defense system, is combined with them at the pathogen´s entry point and in this way helps to the pathogenicity of the fungus. In this research, efficiency of four orange cultivars essential oils including Thomson Navel, Yapha Shirin, Sangin and Valencia in controlling melanin production in three different species of Alternaria pathogenic on citrus, including A. alternata, A. atra and A. dumosa were studied. The experiments were conducted in vitro via mixing the essential oils with PDA medium at concentrations ranging from 0 to 4000 ppm with three replications. After 7 days at 27 ± 1 ° C, the results showed that essential oils of all four cultivars significantly reduced the intensity of melanin production Therefore, it seems that the oils also reduce the fungal pathogenicity. Due to the safety of the application of essential oils and their compounds for humans and the environment, it is likely that the essential oils or their constituents can be used to control plant pathogenic fungi, or for production of new fungicides.
Keywords
Alternaria, biological materials, Pathogenicity, melanin