تاثیر آلودگی ویروس موزاییک یونجه (AMV) و ویروس کوتولگی بادام زمینی (PSV) بر میزان عناصر کم مصرف و پر مصرف در گیاه یونجه

کد مقاله : 1797-23IPPC
نویسندگان
1خراسان رضوی، نیشابور، خیابان فرحبخش شرقی،میدان دوم، کوچه قدس 4/3 پلاک 137
276169-14111
3-بخش گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
4بخش گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
ویروس موزاییک یونجه (AMV) و ویروس کوتولگی بادام زمینی (PSV) از ویروس‌های گیاهی مهم در یونجه محسوب می‌گردند. در این تحقیق به منظور بررسی تأثیر آلودگی‌های ویروسی بر کمیت برخی از عناصر ماکرو و میکرو در گیاه یونجه، از مزارع یونجه رقم بمی استان کرمان تعدادی نمونه گیاه یونجه دارای علائم ویروسی و بدون علائم جمع‌آوری شدند. جهت تعیین آلودگی نمونه‌ها، ازآزمون الایزای غیر مستقیم (Indirect ELISA) با استفاده از آنتی بادی‌های چند همسانه‌ای به منظور شناسائی ویروس‌های AMV و PSV استفاده گردید. همچنین در این بررسی از واکنش زنجیره‌ای پلیمراز به روش نسخه برداری معکوس (RT-PCR) با استفاده از آغازگر‌های عمومی خانواده Potyviridae جهت شناسائی ویروس‌های موزائیک زرد لوبیا (BYMV) و موزائیک معمولی لوبیا (BCMV) استفاده شد. نتایج حاصله نشان داد که تعدادی از نمونه‌ها فاقد آلودگی به ویروس‌های مذکور بوده و تعدادی نیز تنها به دو ویروس AMV و PSV آلوده می-باشند. براین اساس تعداد شش نمونه‌ سالم و شش نمونه آلوده انتخاب و از نظر میزان برخی از عناصر کم مصرف و پر مصرف مورد بررسی قرار گرفتند. میزان این عناصر به ترتیب برای عناصر سدیم و پتاسیم با دستگاه فلیم فتو‌متر، عنصر فسفر با دستگاه اسپکتروفتو‌متر و عناصر کلسیم، منیزیم ، آهن، روی، مس و منگنز با دستگاه جذب اتمیک تعیین گردیدند. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SASدر سطح احتمال 1% و مقایسه میانگین‌ها به روش دانکن مورد بررسی آماری قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس داده‌های حاصل بیانگر اختلاف معنی دار نمونه‌های آلوده و سالم از نظر میزان عناصر سدیم و فسفر می‌باشد. این در حالی است که نمونه‌های سالم و آلوده به دو ویروس AMV و PSV از نظر میزان عناصر پتاسیم، کلسیم، منیزیم، آهن، روی، مس و منگنز اختلاف معنی‌داری نشان ندادند. نتایج این تحقیق بیانگر آنست که آلودگی توام گیاه یونجه به ویروس‌های موزائیک یونجه و کوتولگی بادام زمینی باعث افزایش عنصر سدیم و کاهش عنصر پتاسیم در برگ گیاه یونجه می‌گردد.
کلیدواژه ها
موضوعات
 
Title
The effect of Alfalfa mosaic virus and Peanut stunt virus infection on micro and macro elements in Alfalfa
Authors
Sousan Shams, Hossain Massumi, Jahangir Heydarnejad, Akbar Hosseinipour, mohammad maddahian
Abstract
Alfalfa mosaic virus (AMV) and Peanut stunt virus (PSV) are two important viruses that cause diseases on alfalfa. In this study the effect of the virus infection on macro and micro elements in Bami cultivar of alfalfa grown in Kerman province was surveyed. The symptomatic and nonsystematic samples were chosen and tested by indirect enzyme-linked immunosorbent assays (Indirect ELISA) using AMV and PSV polyclonal antibodies. RT-PCR assay was also carried out using general Potyviridae primers for detection of Bean common mosaic virus (BCMV) and Bean yellow mosaic virus (BYMV). Results indicated that some samples were not infected with any of the above mentioned viruses, whereas some others were infected with both AMV and PSV viruses. Based on the results, six positive and six negative samples were selected to measure micro and macro elements using flame photometer (in case of Na and K), spectrophotometer (in case of P) and atomic absorption (Ca, Mg, Zn, Fe, Cu and Mn were measured by. All data were subjected to ANOVA procedures of SAS software and the mean of treatments was compared by Duncan’s test. Probability values of less than 0.1 (P < 0.1) were considered significant. Results of variance analysis indicated that there is the significant difference of Na and P in infected and healthy samples, while infected and healthy samples did not show any significant difference in the content of K, Ca, Mg, Fe, Zn, Cu and Mn elements. Finally, this study showed that the mixed infection of alfalfa samples by AMV and PSV caused a decrease in sodium and an increase in phosphorus content.
Keywords
alfalfa, viral infection, macro elements, micro elements