بررسی اثر پراکسید هیدروژن در کنترل قارچ Alternaria spp. در شرایط درون شیشهای
کد مقاله : 1785-23IPPC
نویسندگان
1پاکدشت ، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران. کد پستی: 3391653755
2گروه حشرهشناسی و بیماریهای گیاهی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران
3تهران- پاکدشت- پردیس ابوریحان- گروه حشره شناسی و بیماری شناسی گیاهی
4گروه حشرهشناسی و بیماریشناسی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، ایران
چکیده
گوجه فرنگی(Solanum lycopersicum) دومین سبزی پر ارزش از نظر اقتصادی است. میوههای گوجه فرنگی هم در مزرعه و هم در انبار در معرض پوسیدگیهای میکروبی پس از برداشت قرار دارند. یکی از بیماریهای مهم این گیاه که سالانه مقادیر زیادی از محصول گوجه فرنگی را از بین میبرد، بیماری لکه موجی Alternaria spp. است. عامل بیماریزا از نمونههای مشکوک به آلودگی جداسازی و خالصسازی شد. پس از بررسیهای انجام شده نمونه از نظر مورفولوژیکی و با توجه به کلید شناسایی قارچها، جنس Alternaria spp. شناخته شد. از مشخصات بارز این جنس تولید زنجیری از اسپورهای تیره رنگ با بندهای عرضی و طولی است. مطالعات بیماریزایی با اجرای اصول کخ به اثبات رسید. این تحقیق با هدف بررسی فعالیت مهار کنندگی پراکسید هیدروژن(H2O2) روی قارچ Alternaria spp. در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. بدین منظور، ابتدا غلظتهای (0.2،0.1، 0.3، 0.4، 0.5، 0.6، 0.7، 0.8، 0.9، 1 و 1.5 درصد) پراکسید هیدروژن به محیط کشت PDA اضافه شد. تشتکهای پتری حاوی غلظتهای مختلف پراکسید هیدروژن با دیسکهای میسلیومی از کشت جوان قارچ بیمارگر مایهزنی شده و در دمای 2±25 تا زمانی که پرگنهی قارچ، تشتک پتری شاهد را پر کند، نگهداری شدند. میزان رشد قارچ بر اساس قطر پرگنه به وسیله دستگاه کولیس دیجیتالی اندازه گیری شد. آزمایش در سه تکرار و در قالب طرح فاکتوریل انجام شد. نتایج نشان داد که غلظت 0.6 درصد تا 96 درصد و غلظت-های 0.7، 0.8، 0.9 و 1 درصد پراکسید هیدروژن به طور کامل رشد قارچ را مهار کردند. بنابر نتایج حاصل و با مشخصشدن میزان کنترل Alternaria spp. توسط پراکسید هیدروژن و همچنین عدم برجای ماندن آن روی میوه، تأثیر سوء بر موجودات غیر هدف و به خطر افتادن سلامتی انسان، سبب حفظ هرچه بیشتر شادابی و بازارپسندی محصول میشود. بررسیهای بیشتر جهت استفاده از پراکسید هیدروژن به عنوان روش جایگزین ترکیبات شیمیایی مضر لازم است.
کلیدواژه ها
موضوعات
Title
Investigation of the effect of hydrogen peroxide on control of Alternaria spp. under in vitro conditions
Authors
Mousa maghsodi, Heshmatollah Aminian, Nargues Falahi Charkhabi, Reza Sadeghi
Abstract
Tomato (Solanum lycopersicum) is economically the second most valuable vegetable. Tomato fruits are exposed to postharvest microbial decay both in the farm and storage. One of the major diseases of this plant, which annually destroys large amounts of tomato crops, is spotted spot (Alternaria spp.). The pathogen was isolated and purified from suspicious samples to contamination. After studies of the morphological and according to identify key fungal genus Alternaria spp. was known. The most prominent feature of this genus is the production of a chain of dark spores with transverse and longitudinal bands. Pathogenic studies proved by the implementation of Koch's principles. The aim of this study was to investigate the inhibitory activity of hydrogen peroxide (H2O2) on Alternaria spp. fungi in vitro. For this purpose, concentrations (0.2.0.1, 0.3, 0.4, 0.5, 0.6, 0.7, 0.8, 0.9, 1, and 1.5%) of hydrogen peroxide were added to the PDA medium. Petri Dishes containing different concentrations of hydrogen peroxide Inoculated with mycelium discs from young cultivars of pathogenic fungus and stored at 25 ± 2 ° C until the fungus colony filled the petri dish of the control. The fungal growth on the basis of colony diameter was measured by a digital caliper devices. The experiment was carried out in three replications in a factorial design. The results showed that 0.6% to 96% and concentrations of 0.7, 0.8, 0.9 and 1% hydrogen peroxide completely inhibited fungal growth. According to the results, with the determination of the level of control of the Alternaria spp. by hydrogen peroxide, as well as its does not remain on the fruit, the adverse effect on non-target organisms and the risk of human health, preserves as much as possible the freshness and marketability of the product. Further studies on the use of hydrogen peroxide as an alternative to harmful chemical compounds is required.
Keywords
Alternaria, Tomato, Control, Hydrogen peroxide