اثر کیتوزان در فعالیت آنتی‌اکسیدانی موثر در القای مقاومت به سپتوریوز برگی(STB)

کد مقاله : 1757-23IPPC
نویسندگان
گنبد کاووس- میدان بسیج- خوابگاه دخترانه سمیه- روبروی آب و فاضلاب
چکیده
گندم غذای اصلی حدود 35% جمعیت جهان را تشکیل داده است و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2020، تقاضای جهانی برای این محصول بین 840 تا 1050 میلیون تن باشد. بیماری لکه برگی سپتوریوز گندم یکی از بیماری‌های مهم گندم می‌باشد که هر ساله خسارت زیادی را به محصولات زراعی وارد می‌کند. قارچ آسکومیست Mycospharella graminicola عامل سپتوریای برگی گندم می‌باشد که تهدید بزرگی در صنعت تولید مواد غذایی جهان محسوب می‌شود. بیماری سپتوریوز برگی گندم یکی از بیماری‌های مهم گندم می‌باشد که هر ساله خسارت زیادی را به محصولات زراعی وارد می‌کند. امروزه استفاده از القاءکننده‌های مقاومت به یک تمرکز اصلی تبدیل شده است، از جمله این القاءکننده‎ها می‌توان به کیتوزان اشاره کرد. در این پژوهش اثر کیتوزان به عنوان القاءکننده مقاومت روی فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان‌ پراکسیداز، کاتالاز و آسکوربات‌پراکسیداز در بیماری سپتوریوز برگی گندم مورد بررسی قرار گرفت بدین منظور کیتوزان درسه غلظت متفاوت (0، 200 و 400 میلی‌گرم در لیتر) به صورت اسپری برگی استفاده شد و 24 ساعت پس از تیمار با قارچ عامل بیماری مایه‌زنی شد. نمونه برداری در زمان‌های 0، 12، 24 و 48 ساعت پس از آلودگی انجام شد و میزان فعالیت آنزیم‌ها مورد بررسی قرار گرفت نتایج نشان می‎دهد که پیش تیمار گیاهان با کیتوزان می‎تواند باعث افزایش فعالیت آنزیم‎ها و مقاومت گیاه شود. هدف از انجام این پژوهش، القای مقاومت در گیاه حساس گندم رقم فلات نسبت به بیماری لکه برگی سپتوریوز و تغییرات فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی در گیاهان تیمار و شاهد بود. نتایج حاکی از این بود که گیاهان تیمار شده با غلظت 0 ، 200و 400 میلی مولار کیتوزان میزان فعالیت‌ آنزیم‌های پراکسیداز، کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز نسبت به گیاه کنترل، افزایش نشان دادند. گیاهان در هنگام تنش چه(زنده و غیرزنده) مکانیسم دفاعی آنتی اکسیدانی خود را فعال مینمایند تا در مقابله با بیمارگر از خود محافظت نمایند.
کلیدواژه ها
موضوعات
 
Title
The effect of chitosan on antioxidant activity effective in inducing resistance to septal lobe (STB)
Authors
Zahra Mahmoudi
Abstract
Main wheat is about 35% of the world's population, and by 2020 the global demand for this product is expected to be between 840 and 1050 million tonnes. Wheat septavirus leaf spot disease is one of the most important diseases of wheat, which causes a lot of damage to crops every year. Mycospharella graminicola is an aschemic fungus that acts as a major threat to the global food industry. Today, the use of resistance inducers has become a major focus, including those inducers that can be referred to as Chitosan. In this study, the effect of chitosan as a resistance inducer on the activity of antioxidant peroxidase and ascorbate peroxidase enzymes in wheat powder was studied. For this purpose, chitosan was used in three different concentrations (0, 250 and 500 mg / l) in spray form and 24 One hour after treatment with mushroom caused the disease. . Sampling was carried out at 0, 12, 24 and 48 hours after contamination and enzyme activity was evaluated. The results show that pre-treatment of plants with chitosan can increase the activity of enzymes and plant resistance in Equal to disease. The purpose of this study was to induce resistance in wheat straw of falat cultivar to septurous leaf spot disease and changes in antioxidant activity in treated and control plants. The results indicated that the plants treated with 0, 200, 400 mM chitosan showed increase the activity level of peroxidase, catalase and ascorbate peroxidase activity respectively. The plants (both live and non-living) during their stress activate their antioxidant defense mechanism to protect themselves against the patient
Keywords
: Ascorbate peroxidase, Catalase enzyme, Leptospirosis, peroxidase, Chitosan