بررسی توان تولید آنزیم های خارج سلولی توسط گونه های جنسAspergillus

کد مقاله : 1671-23IPPC
نویسندگان
1همدان استادان 18 متری میلاد روبروی کوچه طالقانی ساختمان سایان پلاک 110 واحد 6
2گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
چکیده
گونه‌های Aspergillus‌ از جنبه‌های مختلف صنعتی، پزشکی و بیوشیمیایی حایز اهمیت بوده و یکی از منابع مهم تولید آنزیم‌های تجاری می-باشند. گونه‌های این جنس تولید آنزیم‌های خارج سلولی متنوعی می‌نمایند که از میان آن‌ها آنزیم‌های آمیلاز، سلولاز و پروتئاز دارای اهمیت اقتصادی ویژه‌ای هستند، به عنوان مثال آمیلازی تولید می‌کنند که نشاسته را در هم می‌شکند و در طعم و رنگ محصول مشارکت دارند. اسیدسیتریک، مورد استفاده به عنوان یک طعم دهنده اسیدی در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها، در ابتدا از میوه مرکبات گرفته می‌شد. از فواید تولید این آنزیم‌ها توسط قارچ‌ها می‌توان به استفاده از گونه‌های مختلف قارچAspergillus در صنایع غذایی و آب‌میوه، چوب، کاغذ و نساجی، اشاره کرد،گونه‌‌های این جنس تولید آنزیم‌های خارج سلولی متنوعی می‌نمایند که از میان آن‌ها آنزیم‌های پکتیناز و آمیلاز دارای اهمیت اقتصادی ویژه‌ای هستند .وجود یا عدم وجود این آنزیم‌ها در جنس‌ها و گونه‌های قارچی متفاوت است و از این ویژگی می‌توان برای تفکیک گونه‌های مختلف درون یک جنس استفاده کرد. لذا در تحقیق حاضر به منظور جداسازی و شناسایی سویه های مهم قارچ های Aspergillus نمونه برداری از خوشه های انگور با علایم پوسیدگی صورت گرفته و عوامل قارچی به‌صورت تک اسپور و به روش سری رقت جداسازی و خالص سازی شدند. بر اساس داده‌های ریخت شناختی و مولکولی جدایه‌های شناسایی شده متعلق به گونه‌های A.flavus, A.fumigatus, A.niger, A.carbonarius, A.tubingensis , بودند. جدایه های بدست آمده در این تحقیق از نظر فعالیت آنزیمی سلولاز، زایلاناز، لیپاز، پکتیناز آمیلاز و پروتئاز به روش های کیفی و کمی بررسی شدند. در تحقیق حاضر هر پنج گونه‌ی شناسایی شده توانایی بالایی در تولید آنزیم‌های خارج سلولی آمیلاز، پکتیناز، پروتئاز، سلولاز و زایلاناز نشان دادند اما در هیچ یک از گونه‌های شناسایی شده تولید آنزیم لیپاز مشاهده نشد.
کلیدواژه ها
موضوعات
 
Title
Study of extracellular enzymes produced by the species of the genus Aspergillus
Authors
sara mahdian, doustmorad zafari
Abstract
Aspergillus species are important in various industrial, medical and biochemical aspects and are one of the important sources of commercial enzymes production. Species of this genus produce a variety of extracellular enzymes, among which the enzymes of amylase, cellulase and protease are of particular economic importance, for example amylases They produce amylases that hydrolyze starch, they contribute to flavour and colour of the product. Citric acid, used as an acidic flavour in foods and beverages, was initially taken from citrus fruits. The benefits of the production of these enzymes by fungi include the use of different species of Aspergillus in the food and water industry, wood, paper and textile industries, species of this genus produce a variety of extracellular enzymes from among which the pectinase and amylase enzymes have a special economic significance. The presence or absence of these enzymes is different in the fungal species, and this feature can be used to distinguish different species within a genus. Therefore, in order to identification of the important strains of Aspergillus fungi, grape bunch rots were sampled with various symptoms and the fungal agents were isolated and purified with single spore and a dilution series method. Based on morphological and molecular data, the isolates belonged to A.flavus, A.fumigatus, A.niger, A.carbonarius, A.tubingensis species. In this admission, isolates obtained from the enzymatic activity of cellulase, xylanase, lipase, pectinase, amylase and protease were evaluated quantitatively and qualitatively. In this study, all five identified species showed a high ability to produce extracellular amylase, pectinase, protease, cellulase and xylanase enzymes, but none of the identified species in this study produced lipase enzyme.
Keywords
amylase, lipase, xylanase, pectinase, cellulase